-
€ 52.50
Menu degustazione dello Chef
Speciaal 4- gangen verrassingsmenu van onze chef
Bij elke gang (voorgerecht, pasta, hoofdgerecht en dessert) krijgt u
twee verschillende kleine gerechten geserveerd. -
€ 38.50
3-gangen menu van onze klassiekers
-
€ 9.95
Tortino caldo al cioccolato
Warm cakeje van pure chocolade geserveerd met huisgemaakt ijs
-
€ 17.95
Pappardelle al pomodoro e basilico flambata alla Vecchia Romagna
Pasta met tomatensaus, geflambeerd met Vecchia Romagna brandy in Grana Padano kaas Ⓥ
Een pasta die in de jaren 80 beroemd werd in de regio Emilia Romagna.
De eenvoudige pasta met tomatensaus en basilicum wordt geflambeerd
met Vecchia Romagna, de beroemdste italiaanse brandy. De pasta wordt
afgemaakt in een grote Grana Padano kaas, een kaas die sinds de 12e eeuw
wordt geproduceerd in de Povlakte in noord Italië. De kaas is niet zo vet, en
wordt langzaam gerijpt van de melk van koeien die op grasweiden grazen. -
€ 12.95
Carpaccio Cipriani alla moda dell’Harry’s bar di Venezia
Rundercarpaccio met cipriani saus
Carpaccio is oorspronkelijk een gerecht van dungesneden rauwe runderlende,
met een dressing van mayonaise met wat citroensap, worcestersaus, melk,
zout en peper. Het gerecht werd bedacht in 1950 in Venetië, Italië. Giuseppe
Cipriani, de toenmalig eigenaar van Harry’s Bar in Venetië, had vele
beroemde stamgasten, onder wie Charlie Chaplin en Ernest Hemingway.
Een Venetiaanse gravin, Amalia Nani Mocenigo, was ook een veel geziene
gast. Zij leed aan bloedarmoede en moest van haar dokter rauw rood vlees
eten. Cipriani bedacht daarop de carpaccio-schotel. Hij noemde dit gerecht
naar de schilder Vittore Carpaccio, van wie op dat moment een toonstelling
werd gehouden in Venetië. Cipriani werd geïnspireerd door het diepe rood en
herkenbare geel dat Vittore Carpaccio in zijn schilderijen gebruikte.