Voorgerechten
Antipasti
-
€ 27.50
Piatto terra e mare (voor 2 personen)
Selectie van verschillende soorten vis, vlees, kaas en groenten
-
€ 14.50
Peperoni ripieni di carne e formaggio caprino serviti su crema di pistacchio
Kleine paprika’s gevuld met rundvlees en geitenkaas, geserveerd op een crème van pistache
-
€ 13.50
Tartara vegetariana su crema di Grana Padano
Tartaar van rauwe groenten, geserveerd met een crème van Grana Padano Ⓥ
-
€ 14.50
Prosciutto crudo di Parma e mozzarella di bufala Campana
Gerijpte parmaham geserveerd met buffelmozzarella
-
€ 15.50
Tagliata di crudo di tonno con insalata di arance e cipolla
Getrancheerde rauwe tonijnfilet geserveerd op een salade van sinaasappel en ui
Pasta
Primi
-
€ 14.50
Trofie al pesto Ligure
Verse pasta geserveerd met huisgemaakte basilicum pesto Ⓥ
-
€ 15.50
Risotto agli asparagi verdi profumato con erbe primaverili
Risotto met groene asperges en geparfumeerd met lentekruiden Ⓥ
-
€ 15.50
Tortelloni neri al salmone flambati alla vodka
Verse zwarte tortelli gevuld met zalm, geserveerd op een saus van zalm en wodka
-
€ 14.50
Penne alla “Regina di Monza”
Penne met Toscaanse worstragout en saffraan
Hoofdgerechten
Secondi
-
€ 29.50
Filetto di Manzo al pepe rosa
Rundertournedos geserveerd op een saus van roze peper
-
€ 22.50
Fettine di pollo alla Pizzaiola
Kipfilets met tomaten- en oregano saus, gegratineerd met mozzarella en geserveerd met groenten en aardappel
-
€ 25.50
Pesce spada su salsa di capperi
Zwaardvis geserveerd op een saus van kappertjes
-
€ 24.50
Branzino al cartoccio
In folie gebakken zeebaars uit de oven geserveerd met seizoensgroenten
Desserts
Dolci
-
€ 8.75
Budino al cioccolato e peperoncino
Kleine chocoladepudding met chilipepers
-
€ 8.75
Tiramisu classico al Brachetto e lamponi
Tiramisù met frambozen en Brachetto
-
€ 8.50
Torta dello chef
Huisgemaakte taart van de chef
-
€ 14.50
Selezione di formaggi
Een selectie van Italiaanse kazen
Klassiekers & Chefmenu
I Classici di Momenti
Menu degustazione dello Chef
-
€ 12.95
Carpaccio Cipriani alla moda dell’Harry’s bar di Venezia
Rundercarpaccio met cipriani saus
Carpaccio is oorspronkelijk een gerecht van dungesneden rauwe runderlende,
met een dressing van mayonaise met wat citroensap, worcestersaus, melk,
zout en peper. Het gerecht werd bedacht in 1950 in Venetië, Italië. Giuseppe
Cipriani, de toenmalig eigenaar van Harry’s Bar in Venetië, had vele
beroemde stamgasten, onder wie Charlie Chaplin en Ernest Hemingway.
Een Venetiaanse gravin, Amalia Nani Mocenigo, was ook een veel geziene
gast. Zij leed aan bloedarmoede en moest van haar dokter rauw rood vlees
eten. Cipriani bedacht daarop de carpaccio-schotel. Hij noemde dit gerecht
naar de schilder Vittore Carpaccio, van wie op dat moment een toonstelling
werd gehouden in Venetië. Cipriani werd geïnspireerd door het diepe rood en
herkenbare geel dat Vittore Carpaccio in zijn schilderijen gebruikte. -
€ 17.95
Pappardelle al pomodoro e basilico flambata alla Vecchia Romagna
Pasta met tomatensaus, geflambeerd met Vecchia Romagna brandy in Grana Padano kaas Ⓥ
Een pasta die in de jaren 80 beroemd werd in de regio Emilia Romagna.
De eenvoudige pasta met tomatensaus en basilicum wordt geflambeerd
met Vecchia Romagna, de beroemdste italiaanse brandy. De pasta wordt
afgemaakt in een grote Grana Padano kaas, een kaas die sinds de 12e eeuw
wordt geproduceerd in de Povlakte in noord Italië. De kaas is niet zo vet, en
wordt langzaam gerijpt van de melk van koeien die op grasweiden grazen. -
€ 9.95
Tortino caldo al cioccolato
Warm cakeje van pure chocolade geserveerd met huisgemaakt ijs
-
€ 38.50
3-gangen menu van onze klassiekers
-
€ 52.50
Menu degustazione dello Chef
Speciaal 4- gangen verrassingsmenu van onze chef
Bij elke gang (voorgerecht, pasta, hoofdgerecht en dessert) krijgt u
twee verschillende kleine gerechten geserveerd.
Regiomenu
Menu regionale Sicilia
Regiomenu Sicilië
-
€ 14.00
ANTIPASTO – Voorgerecht
Tagliolini al nero di seppia
Verse zwarte tagliolini met een saus van tomaat en inktvis
-
€ 24.00
Secondo – Hoofdgerecht
Fettine di vitello alla Catanese
Kalfsoesters met aubergine en tomaat, geserveerd met een crème van basilicum en een puree van paarse bloemkool
-
€ 9.50
Dolce – Dessert
Trio di cannolicchi
Trio van ambachtelijke Siciliaanse cannolicchi, gevuld met verse ricotta crème
-
€ 42.50
3- gangen regiomenu Sicilië
Uiteraard houden wij rekening met uw dieetwensen, allergieën en overige voorkeuren. Meld het ons, wij adviseren u graag.
Onze vegetarische gerechten herkent u aan het volgende symbool: Ⓥ